3 grunde til at vælge det rigtige børnetøj

børnetøj

Når vi skal købe tøj til vores børn, så kan der være rigtig mange ting der spiller ind på vores valg. Der er ikke noget der er rigtigt eller forkert. Det handler i bund og grund og præferencer og prioritering.

Du kan finde en masse billigt børnetøj og du kan finde en masse dyrt børnetøj. Men at sige at det dyre er bedre end det billige vil være en forkert og generaliserende konklusion.

I nedenstående vil vi kigge på grundene til at vælge det rigtige børnetøj og naturligvis også kigge på hvad der kan ligge i begrebet ”rigtige”. Det vil nemlig stadig være en subjektiv vurdering.

1 Holdbarheden er vigtig

Afhængigt af dine børns alder, så er holdbarheden en vigtig parameter at kigge på. Så længe de er små og vælter rundt, så skal tøjet kunne holde til deres leg og eventyr. Silke og andre sarte stoffer vil ikke være optimalt til den alders gruppe.
Omvendt kan man også sige, at hvis tøjet holder FOR godt, så har man ikke lejlighed til at udskifte et lige så tit (hvilket nogen måske gerne vil).

2 Design er udtrykket udadtil

Ser vi på børnetøjsmærket Petit by Sofie Schnoor, så få du et lækkert design som ikke er ”for meget”. Det er sødt, det er god kvalitet og det passer til de fleste børn.

Det er inspireret af tøjet fra 1920’erne og der derfor rigtig kært til de små. At det så ikke altid er optimalt at lege vilde lege i, er noget andet. Børnene elsker det alligevel og heldigvis er prisen ikke så høj, så hvis det går i stykker, så er skaden ikke så stor.

3 Prisen spiller ind

En af grundene til at virksomheder som H&M har haft så stor succes er blandt andet, at de har lavet pænt tøj til en meget lav pris. Kvaliteten er ikke altid så høj, men omvendt gør den lave pris, at man relativt ofte kan vælge at købe noget nyt når det andet går i stykker.

Det er lidt i ånden for ”brug og smid væk” kulturen. Om man så kan lide den eller ej, er op til en selv at bedømme.